Yhdysvaltain kongressi huolestui jo 12 vuotta sitten siitä, miten monia harvinaisia maametalleja käytetään F-35:n tuotannossa, koska niiden toimitusketjuissa voisi piillä sudenkuoppia. Kriittisten materiaalien käyttöä lännen puolustusteollisuudessa puivasta International Institute for Strategic Studies (IISS) -ajatushautomon uudesta raportista käy kuitenkin ilmi, että juuri mikään ei ole muuttunut. Lista raaka-aineista, joita tarvitaan F-35:n tuotannossa, on mittava.
Esimerkiksi F-35A:n F135-moottorin päärakenteen elementit on valmistettu titaanista ja sen siivistöt yksikiteisistä, nikkelipohjaisista superseoksista. F-35B:n moottorin siivistöissä on käytetty alumiinia ja titaania.
F-35:n sähköntuottojärjestelmän magneettiset elementit on valmistettu koboltti-samarium -seoksesta. Vasta vuonna 2022 huomattiin, että niitä saatiin pelkästään Kiinasta, mutta siinä vaiheessa Yhdysvaltain puolustusministeriö päätti, ettei se ole uhka. Generaattorien magneeteissa käytetään myös dysprosiumia, neodyymiä, praseodyymiä ja terbiumia.
Koneen AN/APG-81-tutkan valmistamisessa käytetään galliumarsenidia ja uuden Block 4 -mallin AN/APG-85-tutkassa galliumnitridiä, jota käytetään myös koneen eri puolille asennetuista elektro-optisista antureista koostuvasta DAS-järjestelmässä, joka välittää ohjaajalle reaaliaikaista korkearesoluutiokuvaa joka suunnasta. Kaikki niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin käytettävä gallium tulee Kiinasta.
F-35:n elektro-optisessa maalinosoitusjärjestelmässä on puolestaan käytetty berylliumin ja alumiinin seosta sekä europiumia, terbiumia, yttriumia ja safiireja. Yhdysvallat on omavarainen berylliumin suhteen ja toimittaa myös noin 60 prosenttia Euroopan tarvitsemasta berylliumista, mutta europium, terbium, yttrium tuodaan jälleen Kiinasta.
Koneen lentorangassa, rungossa ja pyrstössä on käytetty komposiittimateriaaleja, mutta muun muassa laippasiivekkeissä ja johtoreunan laipoissa titaania. Vuonna 2023 F-35:n valmistaja Lockheed Martin haastoi alihankkijansa Howmet Aerospacen oikeuteen tämän nostettua titaanin hintaa, kun sen oman titaanin hankintansa hinta nousi Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Tapaus kuvastaa F-35:n tuotannon riippuvuutta ulkopuolisista raaka-aineiden toimittajista.
Ilmeisesti muutokset tuotantoketjuissa ovat jo vaikuttaneet F-35:een. Vuoteen 2024 saakka laskutelineiden tuissa oli kadmiumpinnoite, mutta nykyään sinkki-nikkelipinnoite. Polttoainesäiliöissä oli kuusiarvoinen kromipinnoite, mutta nykyään niiden pinnoitteissa ei enää käytetä kromia.