”Globaalit teknologiajätit jyräävät startup-yritykset”

Nopeasti kasvavat teknologioita hyödyntävät startupit eivät pian enää pärjää globaaleille suuryrityksille digitaalisilla markkinoilla, sanoo Accenturen raportti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Digimarkkinoille pyrkivät jättiyritykset haastavat pienemmät toimijat erityisesti osaamispääomansa laajuudella ja globaalilla toimitusverkostollaan.

– Kivijalkakauppa digitalisoituu vauhdilla, globaalisti. Samalla perinteisen tietotekniikan raja-aidat häilyvät vahvasti, sanoo Accenturen Suomen teknologiajohtaja Tomas Nyström.

– Digitaalisen kehityssyklin nopeuden vuoksi yritysten on luotava oma digitaalinen polkunsa, jotta ne pysyvät kilpailukykyisinä, hän jatkaa.

Accenturen Technology Vision 2014 -raportissa esitellään kuusi teknologiatrendiä, jotka osoittavat digitaalisuuden myös suurten yritysten tulevan vuoden keskeiseksi kilpailuvaltiksi.

Raportin mukaan fyysisen ja digitaalisen maailman raja hämärtyy. Puettavan teknologian ja erilaisten älylaitteiden ja -koneiden tuottama reaaliaikainen tieto liittää yhä suuremman osan ihmisten ja yritysten toiminnasta verkkoon. Samalla ihmisten ja yritysten toimintatavat muuttuvat, kun jatkuvasti verkon kautta saatavilla oleva tieto tehostaa työntekoa, automatisoi prosesseja ja liittää koneet osaksi toimintaamme.

Toinen on ns. joukkoistaminen. Tarvittava osaaminen on saatavilla tarpeen mukaan mistä maailman kolkasta tahansa verkon välityksellä. Tätä hankintamallia on hyödynnetty jo pitkään osana toimitusketjuja. Seuraava askel on yksilötason osaamisen hankinta verkon välityksellä.

Esimerkiksi General Electric ja Facebook hyödyntävät Kagglen verkkoyhteisöä kaikenlaisessa ongelmanratkaisussa, oli tavoitteena sitten löytää parhaat algoritmit lentojen suunnitteluun huonolla säällä tai selvittää vähittäiskauppojen optimaalinen sijainti.

Neljäntenä trendinä luodaan tiedon toimitusketjuja. Suuri osa nopeasti kehittyvästä informaation hallinnan teknologiasta on omaksuttu pienissä erissä. Tämä on johtanut tiedon puutteelliseen hyödyntämiseen. Saumaton tiedon kulku organisaatiossa mahdollistaa tiedon nopeamman hyödyntämisen ja sen muuntamisen uusiksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Infrastruktuurin merkitys kasvaa. Yhä suurempien ja nopeampien datakeskusten tarve lisää kysyntää laiteinnovaatioille.

Sovelluksista tulee digitaalisen toimintaympäristön ydin. Tietotekniikan yleistyminen on tuonut erilaiset liitännäiset ja muut pienet sovellukset työpaikoille. Yritykset panostavat yhä enemmän sovelluskehitysalustoihin, joiden avulla ne hakevat kilpailuetua pienten sovellusten ketterästä kehityksestä. Accenturen tutkimuksen mukaan 54 prosenttia tehokkaimmista IT-tiimeistä on jo pystyttänyt yrityksen sisäisiä ”app storeja”.

Kuudentena trendinä Accenture näkee vikasietoiset arkkitehtuurit. Modulaariset teknologiat ja kehittyneet testiprosessit nousevat avainasemaan häiriötilanteiden hallinnassa. Esimerkiksi Netflix hyödyntää automatisoituja testityökaluja, jotka hyökkäävät tieten tahtoen yhtiön järjestelmiin varmistaakseen niiden jatkuvan toiminnan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)