Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Sami Pakarinen kehuu valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ehdotusta keventää ansiotuloverotusta.
– Valtiovarainministeri ehdottaa hienosti ansiotuloverotuksen keventämistä, mutta joillekin ajatus tuntuu mahdottomalta. Hienosti näkee, ketkä eivät halua kannustaa suomalaisia vaurastumaan vaan kannattavat ennemmin suomalaisten pysymistä jatkossakin köyhinä, Sami Pakarinen kirjoittaa Twitterissä.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson riensi tyrmäämään Saarikon ehdotuksen heti tuoreeltaan.
– Asiasta ei ole hallituksessa yhteisymmärrystä, Andersson totesi.
Saarikon ajatus tuloverotuksen alentamisesta jo tällä vaalikaudella oli vastaus Keskuskauppakamarin ehdotukseen.
Verokertymää seurattaisiin kahden vuoden ajan
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ehdotti eilen suuressa veropäivässä, että seuraava hallitus alentaisi heti kautensa aluksi verotusta kahdella prosenttiyksiköllä kautta linjan.
Veronalennus maksaisi Romakkaniemen mukaan kaksi miljardia euroa. Hän ehdotti myös, että verokertymää seurattaisiin kevennyksen jälkeen kahden vuoden ajan ja kolmantena vuotena päätettäisiin kulutus- ja haittaverojen korotuksista sillä määrällä, mikä ei ole tullut takaisin dynaamisina vaikutuksina.
– Palkansaaja ansaitsee enemmän käteensä palkastaan, Romakkaniemi perustelee esitystään.
Hänen mukaansa työntekijöiden ostovoiman lisääminen palkankorotusten kautta tulee yli kaksi kertaa kalliimmaksi yrityksille ja yhteiskunnalle kuin kireän verotuksen kohtuullistaminen.
– Tämä parantaa myös työllisyyttä ja yritysten kilpailukykyä, Romakkaniemi näkee.
Valtiovarainministeri ehdottaa hienosti ansiotuloverotuksen keventämistä, mutta joillekin ajatus tuntuu mahdottomalta. Hienosti näkee, ketkä eivät halua kannustaa suomalaisia vaurastumaan vaan kannattavat ennemmin suomalaisten pysymistä jatkossakin köyhinä.
— Sami Pakarinen (@SaPakarinen) September 22, 2021
Palkansaaja ansaitsee enemmän käteensä palkastaan.
Työntekijöiden ostovoiman lisääminen palkankorotuksien kautta tulee yli kaksi kertaa kalliimmaksi yrityksille ja yhteiskunnalle kun kireää verotusta kohtuullistamalla.
Tämä parantaa myös työllisyyttä ja yritysten kilpailukykyä! https://t.co/J8eVdw4SZQ
— Juho Romakkaniemi (@Romakka) September 23, 2021