Verkkouutiset

Asiantuntija suosittelee vaakaa kahvin mittaamiseen. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA

IL: Tämä yleinen virhe pilaa kahvin maun

Asiantuntija kiinnittää kahvinkeitossa huomiota raaka-aineisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahvia keitettäessä suomalaiset sortuvat erityisesti yhteen virheeseen, paljastaa kahviasiantuntija Jarno Peräkylä Iltalehdelle. Peräkylä on kaksinkertainen Vuoden Barista ja kahvialan koulutusta ja konsultointia tarjoava yrittäjä.

Asiantuntijan mukaan suomalaiset lisäävät yksinkertaisesti veteen liikaa kahvijauhetta.

– Yleensä tämä tehdään siinä toivossa, että kahvista saisi vahvempaa ja vaikka lopputuloksena saatu liuos onkin usein vahvempaa, ei se useinkaan maistu hyvälle, hän sanoo.

Peräkylä suosittelee käyttämään kahvin mittaamisessa vaakaa. 55-65 grammaa kahvia yhtä vesilitraa kohden on hänestä toimiva sääntö.

Kahvia keitettäessä huomiota kannattaa kiinnittää myös laadukkaisiin raaka-aineisiin, raikkaaseen veteen sekä puhtaaseen keittimeen, asiantuntija neuvoo. Lämpölevyllä kahviin tulee nopeasti pistävä maku, Peräkylä toteaa, joten kahvia kannattaa keittää vain juuri sen verran kuin aikoo juoda.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Yrittäjyys

He ovat tulojakauman huipulla

Listaamattomien osakeyhtiöiden omistajat kattavat liki puolet ylimpään prosenttiin kuuluvista tulonsaajista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)