Kokoomus on suurin puolue Helsingissä selvällä erolla toiseksi tulleisiin vihreisiin.
Kokoomus sai 25,7 prosenttia äänistä ja vihreät 19,8 prosenttia, kun kaikki äänet on laskettu.
Kokoomuksen kannatus laski viime kuntavaaleista 2,7 prosenttia ja vihreiden 4,3 prosenttia.
Kolmanneksi eniten ääniä sai SDP, vaikka ennakkoäänten jälkeen näytti siltä, että vasemmistoliitto nousee kolmanneksi. SDP:n kannatus nousi puoli prosenttiyksikköä ja on 14,4 prosenttia. Myös vasemmistoliiton kannatus nousi 1,4 prosenttia ja se sai lopulta 12,7 prosenttia äänistä.
Perussuomalaiset jäi viidenneksi 10,2 prosentilla äänistä. Nousua on 3,4 prosenttia edellisiin vaaleihin nähden.
RKP:n kannatus on 6,7 prosenttia, liike nytin 3,3 prosenttia, keskustan 2,4 prosenttia ja kristillisdemokraattien 1,8 prosenttia.
Kokoomus saa valtuustoon 23 paikkaa, vihreät 18, SDP 13, vasemmistoliitto 11, perussuomalaiset 9, RKP 5, liike nyt 3, keskusta 2 ja KD 1.
Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro ja avoimen puolueen Petrus Pennanen, joka oli nyt RKP:n ehdokkaana, putosivat valtuustosta. Pennanen on ensimmäisellä varasijalla.
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ääniharava
Vaalituloksen perusteella kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on nousemassa Helsingin pormestariksi. Pormestari valitaan kuitenkin vasta elokuun alussa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Hänen tilalle eduskuntaan on nousemassa kaupunginvaltuutetun paikan uusinut Atte Kaleva.
Helsingin suurin ääniharava on perussuomalaisen puheenjohtaja Jussi Halla-aho 18[nbsp]843. Toiseksi eniten ääniä sai kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen, 15[nbsp]785 ääntä. Juhana Vartiainen sai 13884 ääntä.
Vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki sai 7[nbsp]102 ääntä, SDP:n pormestariehdokas Nasima Razmyar sai 7[nbsp]888 ääntä ja vasemmistoliiton pormestariehdokas Paavo Arhinmäki 4[nbsp]325 ääntä.
Liike nytin pormestariehdokas Hjallis Harkimo sai 4[nbsp]317 ääntä ja RKP:n pormestariehdokas Eva Biaudet 3[nbsp]131 ääntä. Keskustan pormestariehdokas, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) erityisavustaja Eeva Kärkkäinen jäi varavaltuutetuksi 648 äänellä.
Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo sai vihreiden listalla vasta neljänneksi eniten ääniä, 3[nbsp]174 ääntä. Vihreiden sosiaali- ja terveystoimesta vastannut apulaispormestari Sanna Vesikansa tippui valtuustosta varasijalle 875 äänellä.
Vasemmistoliiton listalla Arhinmäkeä enemmän sai ääniä vasemmistoliiton poliittinen suunnittelija Minja Koskela, 5[nbsp]600 ääntä.