Buranaa hyllyssä Yliopiston Apteekissa Helsingissä., LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Kaksi kolmesta haluaisi ostaa lääkkeitä ruokakaupasta

S-ryhmän kyselyn mukaan eniten hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liki kaksi kolmasosaa (65 prosenttia) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-ryhmän tuore asiakaskysely. Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 prosenttia vastaajista toivoisi näkevänsä S-ryhmän päivittäistavarakaupan hyllyssä.

Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä. Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.

– Sama kysely kertoo, että iso osa suomalaisista on tyytyväisiä oman lähiapteekkinsa palveluun, mutta myös kritiikkiä esiintyy. Yli puolet (52 prosenttia) vastaajista on joutunut luopumaan lääkkeiden ostoaikeista, koska apteekki onkin ollut kiinni. Samoin 63 prosenttia vastaajista kertoo olleensa tilanteessa, jossa hänen tarvitsemansa lääke tai tuote on ollut ostohetkellä loppu, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK:lta avaa kyselyn tuloksia tiedotteessa.

Tiukka taloustilanne on näkynyt myös lääkeostoksilla.

– Lähes joka neljäs vastaaja (23 prosenttia) on joutunut siirtämään jonkun lääkkeen hankkimista myöhemmäksi sen korkean hinnan vuoksi, ja 16 prosenttia vastaajista on joutunut jättämään jonkun lääkkeen kokonaan ostamatta tästä syystä, Lyytikäinen kertoo.

Peräti 72 prosenttia vastaajista oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että lääkkeet ovat kalliita.

Tämä tulos saa tukea Copenhagen Economicsin viime syksynä toteuttamasta hintavertailusta. Siinä todettiin, että itsehoitolääkkeet ovat Ruotsissa keskimäärin 37 prosenttia halvempia kuin Suomessa, ruotsalaisapteekkien verkkokauppoihin verrattuna hintaero on 48 prosenttia, Lyytikäinen summaa Kaupan liiton teettämän vertailun tuloksia.

Ruotsin lisäksi itsehoitolääkkeiden myynti on vapautettu myös esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa.

Vastaajilla on vahva näkemys myös siitä, kuka apteekin saisi omistaa. Kaikista vastaajista vain 26 prosenttia oli eri mieltä siitä, että apteekin perustaminen tulisi sallia kaikille toimijoille, jotka täyttävät lain asettamat vaatimukset toiminnan harjoittamiselle. Tällä hetkellä ainoastaan proviisori voi omistaa apteekin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)