Matkalaukkujen pakastamisen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, Kauppalehti kertoo.
Tuholaistorjuntayrittäjät Jari Laaksonen ja Eeva Väisänen perustivat viime vuonna Jäähy-nimisen yrityksen, jonka toimintamalli on yksinkertainen. Asiakkaat tuovat matkan jälkeen lentolaukkunsa yrityksen tiloihin pakastettavaksi. Tarvittaessa matkatavarat noudetaan suoraan lentoasemalta.
Ennen pakastusta matkatavarat pakataan suojapusseihin, jonka jälkeen ne siirretään pakastimeen. Sen tarkoituksena on tappaa luteet, torakat ja muut mahdolliset matkatavaroihin pesiytyneet tuholaiset.
– Valtaosa käyttää palvelua varmuuden vuoksi. 20–30 prosenttia asiakkaista on huomannut jo matkan aikana, että kohteessa, esimerkiksi hotellihuoneessa, on ötököitä, Väisänen kertoo KL:lle.
Perusjäähdytyksen kesto on kolme vuorokautta. Silloin pakastimen keskilämpötila laskee vähintään 25 pakkasasteeseen. Yhden päivän pikapakastuksen keskilämpötila on vähintään 42 pakkasastetta.
Laaksonen huomauttaa, että pakastimet eivät ole tavallisia kuluttajille myytäviä laitteita vaan laboratoriopakastimia. Hänen mukaansa niissä tuholaiset kuolevat tehokkaammin kuin tavallisissa kotipakastimissa.
Yrittäjät kertovat olleensa yllättyneitä palvelun saamasta suosiosta. Viime kesästä lähtien yritys on pakastanut jo noin 1 400 matkatavaraa. Yksi asiakasvaraus sisältää keskimäärin noin kolme matkalaukkua. Vilkkaimpien lomasesonkien aikana yritys ei ole pystynyt ottamaan vastaan kaikkia saapuvia varauksia.
– Joulun ja vuodenvaihteen lomasesongissa tämä räjähti käsiin, Laaksonen sanoo.
Laaksosen ja Väisäsen mukaan heidän suunnitelmissaan on toiminnan laajentaminen. Yritys aikoo hankkia lisää pakastimia. Myöhemmin toimintaa saatetaan laajentaa myös muihin suuriin kaupunkeihin.
LUE MYÖS:
Löysitkö kodistasi näitä hyönteisiä? Älä tee virhettä