Kokoomuksen Outi Mäkelä hallitukselle: Onko perinteinen savupalvi vaarassa?

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) perää kirjallisessa kysymyksessään toimia perinteisen suomalaisen savupalvausmenetelmän säilyttämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syksyllä voimaan astuvat tiukennetut EU-säännökset pah-yhdisteiden raja-arvoista uhkaavat tehdä suomalaisen, perinteisin tavoin palvatun lihan valmistamisesta kiellettyä.

– EU:lta olisi mahdollista saada poikkeuslupa, jotta savupalvausta voitaisiin tulevaisuudessa jatkaa. Suomalaiset tuottajat ovat hämmästelleet päättäjien passiivisuutta asian suhteen, Outi Mäkelä sanoo.

Pah-pitoisuuksien vähentäminen perustuu syöpäriskin lisääntymiseen, mutta Mäkelän mukaan perinteisin menetelmin savustettua lihaa syödään kuitenkin hyvin vähäisiä määriä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)