Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. LEHTIKUVA / ANNI ÅGREN

Ministeri muistuttaa: Jakautuneesta Suomesta hyötyy vain vaarallinen itänaapuri

Sanni Grahn-Laasosen mukaan edistysaskeleet vaativat avoimen ilmapiirin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaaliturvaministeri ja Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kirjoittaa Hämeen Sanomissa poliittisen keskustelun sävystä, joka ei edustajan mukaan vie Suomea eteenpäin.

– Suomessa käydään tarpeellista keskustelua siitä, missä rajat menevät ja keiden kanssa on sopivaa tehdä yhteistyötä, hän kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Petteri Orpon (kok.) hallituksen ohjelmassa on sitouduttu noudattamaan ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä.

– Rasismilla, syrjinnällä, ihmisarvoa loukkaavilla nettikirjoitteluilla ja väkivallalla ei pidä olla minkäänlaista sijaa Suomessa. Ei ole viatonta vihapuhetta. Se on kasvualustaa ja polttoainetta ääriliikkeille ja vakaville teoille, jopa väkivallalle, kirjoittaa Grahn-Laasonen.

– Tuomitsen joustamattomasti rasistiset kirjoitukset ja ääriliikkeille flirttailevat vitsailut ja vihjailut. Vilhelm Junnilan (ps.) ero ja Riikka Purran (ps.) anteeksipyyntö olivat tärkeitä ja oikeita tekoja. Seuraavaksi ministereitä soisi arvioitavan työnsä ja hallitusta tekojensa kautta, hän jatkaa.

Sanni Grahn-Laasosen mukaan Suomen tavoitteet houkutella osaajia ja olla turvallinen, avoin ja kansainvälinen maa vaativat myös avoimen ilmapiirin.

– Jos maailmat liikaa erkanevat ja Suomi päästetään jakautumaan, siitä hyötyisi vaarallinen itänaapuri, ei kukaan muu, Grahn-Laasonen korostaa.

– Kokoomuksen yli satavuotisen aatteen ytimessä on yhdistää erilaisia kansanosia. Ajattelen sen olevan yhteiskunnallinen tehtävämme nytkin, hän jatkaa.

Ministerin mukaan jokainen voi vaikuttaa suomalaisen demokratian toimimiseen huolehtimalla, että kaikki uskaltavat ottaa osaa poliittiseen keskusteluun.

– Kärjistyminen ja roihuava eripura eivät kuulu Suomeen. Politiikan sisällöstä saa ja kuuluukin olla eri mieltä, mutta elää ja käyttäytyä voidaan silti ihmisiksi – toisiimme luottaen, Grahn-Laasonen kokoaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS