HK Foodsin mukaan kinkku säilyy jääkaapissa viidestä päivästä reiluun viikkoon, mikäli se on vain oikein säilytetty.
– Parhaiten se säilyy, kun siitä leikkaa joulupöytään aina sopivan määrän viipaleita ja nostaa sen aina heti takaisin jääkaappiin, kertoo HK Foodsin lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.
Säilyvyyteen vaikuttaa myös se, miten kinkun valmistuksen yhteydessä on toimittu.
– Paistamisen ja kuorruttamisen jälkeen kinkku on jäähdytettävä nopeasti. Jos vaan on mahdollista, niin kinkku kannattaa nostaa talvella ulos jäähtymään hyvin suojattuna, Järvinen neuvoo.
Kinkku säilyy paremmin kuin esimerkiksi laatikot, joita ei suositella lämmitettävän kuin kerran uudelleen. Myös kalojen kanssa kannattaa olla tarkkana.