L’Opinion-lehdessä Ranskan ulkoisen tiedustelun DGSE:n entinen johtaja toteaa, että vakoilun maailmassa kaikki todellakin kuuntelevat kaikkia – ”teknisten kykyjensä mukaan”.
Ranskalaiset ovat yhteistyössä USA:n kanssa, mutta myös vakoilevat heitä. DGSE:n henkilön mukaan saadut tiedot ”tietysti” lähetetään johtaville poliitikoille.
DGSE-henkilö väittää Ranskan kuuluvan tässä suhteessa maailman viiden parhaan palvelun joukkoon. Jutussa siteerataan hänen kertovan, miten ”huoliemme johdosta saimme käsiimme presidentti George W. Bushin puhelunauhoituksia”.
Ranskan sisäministeriön tiedustelun DCRI:n entinen johtaja Bernard Squarcini myönsi äsken Le Figarossa, että he vakoilevat myös amerikkalaisia. USA:n entinen ulkoministeri Madeleine Albright on kertonut, että ranskalaiset vakoilivat häntä hänen ollessaan USA:n YK-lähettiläs.
L’Opinionissa ranskalaisdiplomaatti toteaa, että kun ei ole varma liittolaisistaan, syntyy tarve kuunnella ja varmistaa heidän puheitaan.
Lehden mukaan myös muun muassa Ruotsilla, Singaporella ja Israelilla on sopimuksia USA:n elektronisen tiedustelun NSA:n kanssa. Ranska evättiin 2010 viime hetkellä pääsystä USA:n Britannian, Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin vakoiluyhteistyön ”klubiin”. Saksan Angela Merkelin USA:lle kiivastumisen takana oli se, ettei Saksa ole mukana tuossa ydinjoukossa.
Saksan ulkomaantiedustelu Bundesnachrichtendienst on nyt myöntänyt vaihtavansa informaatiota eurooppalaisten kollegojensa kanssa.