Jalkaväkimiina. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Näin Suomi voisi irtautua Ottawan sopimuksesta

Mika Aaltolan mukaan sopimuksesta irtautuminen ei olisi vaikeaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta irtautuminen ei olisi vaikeaa, arvioi kokoomuksen europarlamentaarikko ja Ulkopoliittisen instituutin ex-johtaja Mika Aaltola viestipalvelu X:ssä.

X-julkaisunsa ohessa Aaltola on jakanut kuvakaappauksen Ottawan sopimuksen sopimustekstistä, jossa irtautumisprosessi on määritelty.

– Ottawan sopimus oli rakennettu eri todellisuuteen, kuin missä Euroopassa elämme, Aaltola arvioi sopimusta.

Sopimuksen pykälien mukaan valtioilla on oikeus irtisanoutua sopimuksesta. Irtautumisesta tulee sopimuksen mukaan antaa ilmoitus kaikille sopimuksen osapuolille, sopimuksen tallettajalle sekä YK:n turvallisuusneuvostolle. Irtisanomiskirjassa on sopimuksen mukaan annettava tyhjentävä selvitys irtisanomisen syistä.

Ottawan sopimuksen tallettajana toimii YK:n pääsihteeri.

Maa on irtautunut Ottawan sopimuksesta kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun sopimuksen tallettajataho on vastaanottanut irtisanomiskirjan.

Mikäli sopimuksesta irtautuva maa joutuu osalliseksi aseelliseen selkkaukseen kuuden kuukauden ajanjakson aikana, tulee irtisanominen sopimuksen mukaan voimaan vasta konfliktin päätyttyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)