Euroopan parlamentin jäseniä istunnossa. AFP / LEHTIKUVA / FREDERICK FLORIN

”Vahva ja yhtenäinen EU lisää Suomen turvallisuutta”

Pääministerin mukaan Donald Trumpin ilmoittamat tullit voivat vaikuttaa välillisesti myös turvallisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tällä viikoilla ilmoittamat korkeat tuontitullit voivat vaikuttaa välillisesti myös turvallisuuteen, ja siksi on Suomen etu, että Euroopan unioni on nyt vahva ja yhtenäinen.

– Trumpin avaus oli raju ja niin laaja, että siksi pörssit ovat reagoineet niin voimakkaasti. Itse uskon siihen, että tämä on hänen tapansa. Ensin lyödään pöytään todella rajut tavoitteet ja lopputulos on lopulta jotain muuta. Nyt Euroopan Unionin täytyy olla vahva ja yhtenäinen, se tuo meille turvallisuutta, Orpo sanoi tiedotteen mukaan kokoomuksen järjestämässä Rauhassa & Valppaana -keskustelutilaisuudessa Radisson Blu Marina Palacessa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

– Ilman tervettä taloutta ei ole pohjaa turvallisuudelle, Orpo kiteytti.

Tullit heijastuvat esimerkiksi kansainvälisiin tuotantoketjuihin, mikä voi vaikuttaa konkreettisesti esimerkiksi puolustusteollisuuden käyttämien metallien ja kriittisten komponenttien saatavuuteen.

Orpon mukaan eurooppalainen puolustusratkaisu on edelleen Nato, mutta Eurooppa on ottamassa nopeasti lisää vastuuta omasta puolustuksestaan, vahvistaen samalla Natoa.

Suomen kestävyyttä vahvistaa Orpon mukaan koulutus, sivistys ja halu ymmärtää, mitä ympärillä tapahtuu.  Lisäksi hän pitää tärkeänä sitä, että kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet demokratian pelisääntöihin.

Orpon mukaan sosiaalisen median negatiiviset ilmiöt, informaatiovaikuttaminen, hybridi-iskut infrastruktuuriin ja Ukrainan sota ovat asettaneet suomalaiset koetukselle.

– Täytyy todella nostaa hattua suomalaisille, kuinka vahva kestävyytemme on, Orpo sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Kauppasota

Ovatko USA ja Kiina matkalla sotaan?

Asiantuntijan mukaan kiihtyvässä kauppasodassa tarvittaisiin vuonna 1962 Kuuban kriisissä nähtyä ”sankarillista itsehillintää”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS