Noin puolet osuuskauppojen ja S-ryhmän muiden yritysten palkkaamista kesätyöntekijöistä tulee työskentelemään pidempiaikaisissa pesteissä, ja suunnilleen puolet paikoista on varattu alle 18-vuotiaille ja lyhyempiin kesäharjoittelujaksoihin.
− On hienoa, että voimme ajassa, jossa moni nuori kaipaa hyviä uutisia, tarjota näin monelle sen ihan ensimmäisen kosketuksen työelämään. Pystymme pitämään tulevanakin kesänä kesätyöpaikkojen määrän edellisten vuosien korkealla tasolla, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori kertoo tiedotteessa.
Henkilöstöjohtaja sanoo tiedotteessa, että nuoret ovat palautteen mukaan tyytyväisiä kesätyöhön S-ryhmässä, ja heidän halukkuutensa suositella työtä ystäville on korkea.
– Erityisesti ilahduttaa, että nuoret kokevat tavoitteiden olleen työssä selkeät. Palaute mahdollistaa meille työilmapiirin ja toimintatapojen jatkuvan kehittämisen. Opimme itse kesätyöntekijöiltämme paljon siitä, mitä nuoret odottavat työkulttuurilta, ja nimenomaan palautteen antamista ja saamista toivotaan, Lehtovuori summaa.
Hänen mukaansa kesätyö tarjoaa nuorelle tärkeitä oppeja työelämään siirtymistä varten, vahvistaa ammatti-identiteetin syntyä ja luo uskoa pärjäämiseen tulevaisuudessa. Siksi kesätyökokemus on tärkeä kaikille nuorille.
Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO ja Pirkanmaan Osuuskauppa POK satsaavat erityistä tukea tarvitseviin.
– Olemme huomioineet erityisiä tarpeita esimerkiksi rekrytointitilanteissa, perehdytyksessä ja työn ohjauksessa. Paras kiitos on työssään viihtyvä ja onnistuva nuori, henkilöstöjohtajat Mika-Jussi Mononen PKO:lta ja Sari Pelli POK:lta kertovat.
– Monimuotoiset työyhteisöt ovat meille tärkeä arvo. Erityisen tuen tarve ei muuta sitä, että nuoret ovat motivoituneita ja heillä on osaamista, joita työyhteisössä tarvitaan. Suomi ja palvelualat tarvitsevat tulevaisuudessa lisää tekijöitä, ja on hienoa, että kaikenlaiset nuoret ja me työnantajat saamme yhdessä näitä onnistumisen kokemuksia, Lehtovuori sanoo.