”Säästimme vuosikertapullon tälle päivälle” – Putinin vastustajat riemuitsevat USA:n pakotteista

USA:n pakotelista on kerännyt kiitoksia tunnetuilta Venäjän johtoa vastaan toimijoilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälisen Magnitsky-kampanjan vetäjä Bill Browder totesi USA:n pakotelistasta Twitterissä, että ”olen käyttänyt niin paljon aikaa ja pettynyt poliitikkojen heikkouteen Venäjää kohtaan, että tämänpäiväinen oli valtava myönteinen yllätys – hienosti tehty Obama!”.

Browder nimitti pakotelistaa ”epäsymmetriseksi taloudelliseksi sodankäynniksi”. Hän twiittasi muun muassa tämän Buzzfeedin jutun, jonka mukaan pakotteet ovat todellisia ja osuvat Kremliin.

Bill Browder onnitteli toimittaja-kirjailija Edward Lucasia. Pakotelistalle joutunut suomalais-venäläinen oligarkki Gennadi Timtshenko vei aikanaan Lucasin raastavaan oikeudenkäyntiin.

”NIIN iloinen tästä uutisesta. Hyräilen ’God Bless Americaa’ ja kikatan itsekseni”, Edward Lucas twiittasi todeten olevansa ”puhdistettu”.

”Säästimme vuosikertapullon Pol Rogeria erityistilannetta varten. Tänään se tapahtui”, Lucas jatkoi.

Shakkilegenda ja demokratiaa Venäjälle ajava oppositiohahmo Garri Kasparov on pitkään kannattanut juuri presidentti Vladimir Putinin lähipiirin omaisuuteen tähtäämistä Venäjää vastaan suunnattujen pakotteiden sijaan.

”On olennaista pakottaa Putinin virkailijat ja oligarkit valitsemaan lojaliteetin ja rikkaan elämäntapansa välillä. Sanktiot voivat tehdä sen”, Kasparov kehui nyt.

Garri Kasparov pelkäsi Putinilta brutaalia vastareaktiota. Kasparov siteerasi kuukauden ajan kotiarestissa ollutta oppositiojohtaja Aleksei Navalnya, joka pakoteaamun New York Timesissa ehdotti juuri Timtshenkon ja muiden laittamista pakotelistalle.

”Kuten Aleksei Navalny totesi kun USA:n sanktiot noudattivat pitkälti hänen ehdotuksiaan ’aika pakata laukkuni vankilaa varten'”, Garri Kasparov twiittasi.

Bill Browder katsoo Putinin ”räpäyttäneen silmiään”, kun Venäjä perjantaina päätti olla laatimatta USA:lle lisää vastapakotteita. ”Tämä on hyvin merkittävää”, Browder twiittasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)