Saksan hallitus ilmoitti syyskuussa, että Berliini on luovuttanut 22 Leopard 1 A5 -panssarivaunua, 61 000 155 mm:n patruunaa, kolme Gepard-ilmatorjuntavaunua varaosineen ja muita varusteita. 19.
Erä sisälsi myös viisi Bandvagn 206-maastoajoneuvoa, kaksi ilmavalvontatutkaa TRML-4D ja mönkijätela-alusta Warthog sekä 112 ajoneuvoa Bundeswehrin ja teollisuuden varastoista.
Ukraina sai myös 30 Vector-dronea, 20 Heidrun RQ-35 -tiedusteludronea, 12 Songbird-dronea, kuusi Hornet XR -dronea ja 20 merivoimien dronea.
Berliini toimitti lisäksi kolme Beaver-sillanlaskupanssarivaunua varaosineen ja kuusi Wisent 1 -miinanraivauspanssarivaunua.
Kaikkiaan 22 Leopard 1 A5-panssarivaunua varaosineen toimitettiin yhteishankkeena Tanskan kanssa.
Alkujaan sangen epäröivästä Saksasta tuli Ukrainan toiseksi suurin sotilaallinen lahjoittaja Yhdysvaltojen jälkeen, vaikka Saksan liittokansleri Olaf Scholz on edelleen haluton toimittamaan joitakin keskeisiä ominaisuuksia, kuten pitkän kantaman Taurus-ohjuksia.
Lisäksi Saksan sotilaallinen apu Ukrainalle leikataan ensi vuonna puoleen vuoteen 2024 verrattuna. Berliini on osoittanut Kiovalle noin kahdeksan miljardia euroa tänä vuonna, kun taas ensi vuoden tuki on asetettu neljään miljardiin euroon.