Venäjällä toimivat amerikkalaiset yritykset maksoivat Moskovalle 1,2 miljardia dollaria veroja vuonna 2023, mikä teki USA:sta suurimman Kremlin voittoverojen maksajan.
Venäjä sai 242 miljardia euroa fossiilisista polttoaineista Ukrainan sodan kolmantena vuonna. Newsweekille jaetun raportin mukaan osa näistä tuloista tuli välillisesti länsimaista sanktioista huolimatta, uutisoi Euromaidanpress.
Centre for Research on Energy and Clean Air ja B4Ukrain kampanjaryhmän laatima raportti paljastaa, että Venäjä on kerännyt fossiilisista polttoaineista 847 miljardia euroa sen jälkeen, kun sota alkoi vuonna 2022.
Venäjän fossiilisten polttoaineiden kokonaistulot vuodesta 2022 lähtien eroavat 190,1 miljardista eurosta, jotka se ansaitsi fossiilisten polttoaineiden viennistä vuonna 2021 ennen Ukrainan hyökkäystä. Tulot ovat myös useita kertoja suuremmat kuin 201,5 miljardia euroa, jonka Pentagon arvioi Moskovan käyttäneen sotaan vuosina 2022–2024.
Raakaöljy oli Venäjän ensisijainen tulonlähde ja tuotti 104 miljardia euroa. Muut tulot tulivat kaasusta, hiilestä ja nesteytetystä maakaasusta.
Tutkijat havaitsivat, että G7-maat toivat sodan kolmantena vuonna öljytuotteita 18 miljardilla eurolla kuudesta jalostamosta Intiasta ja Turkista. Tästä määrästä yhdeksän miljardia euroa väitetään jalostetun venäläisestä raakaöljystä. Tämä tuotti Moskovalle arviolta neljä miljardia euroa verotuloja.
Monet maat eivät ole asettaneet pakotteita Venäjälle. Raportin mukaan jotkin polttoainetuotteet on tuotu länteen kolmansien osapuolten kautta, kuten Kiinan, Intian ja Turkin kautta.