Suomi lisää tukeaan Somalian jälleenrakennukseen

Suomi liittyy neljän miljoonan euron tuella Maailmanpankin Somaliaa avustavaan kumppanuusrahastoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeriön mukaan Suomi liittyy neljän miljoonan euron tuella Maailmanpankin Somaliaa avustavaan kumppanuusrahastoon. Rahastosta tuetaan Somalian jälleenrakennusta ja kestävää kehitystä.

– Maailmanpankin Somalia-rahasto on tärkeä kanava, jonka kautta Somalian hallintoa uudistetaan ja taloutta elvytetään. Rahasto sopii hyvin Suomen tavoitteeseen edistää alueen rauhaa ja kehitystä, kertoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) ministeriön tiedotteessa.

Suomen Somalian-suurlähettiläs Tarja Fernández allekirjoitti keskiviikkona Nairobissa sopimuksen Suomen liittymisestä rahastoon. Suomen maksatukset tehdään vuosina 2016–2019.

Suomen kehitysyhteistyö keskittyy ulkoministeriön mukaan entistä enemmän Somalian kaltaisiin vähiten kehittyneisiin ja hauraisiin valtioihin. Erityisesti painotetaan naisten ja tyttöjen oikeuksia sekä kehitysmaiden oman talouden kehitystä ja sen kautta työllisyyttä, elinkeinoja ja hyvinvointia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)