Kalevan asuinalue Tampereella. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tämä laiminlyönti taloyhtiössä voi johtaa tuhansien eurojen kustannuksiin

Lämpöpumpun hankinnan yhteydessä tulee luoda tarkka huoltosuunnitelma.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lämpöpumppujen kaltaiset energiatehokkaat lämmitysratkaisut ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana.

Säännöllinen ja ennakoiva huolto on kuitenkin ratkaisevan tärkeää lämpöpumppujärjestelmien tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän varmistamisessa, ilmanvaihtoalan yritys Cervi muistuttaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Huollon laiminlyönti voi johtaa energiatehokkuuden laskuun, epätasaiseen lämmöntuotantoon ja asumismukavuuden heikkenemiseen. Korjauskulut voivat samaan aikaan kasvaa merkittäviksi.

– Olemme nähneet lukuisia tapauksia, joissa muutaman sadan euron huoltopalvelun laiminlyönti on johtanut jopa tuhansien eurojen korjaus- ja energiakustannuksiin. Pahimmillaan koko järjestelmä joudutaan uusimaan ennenaikaisesti, Cervin tekninen asiantuntija Teemu Kähkönen sanoo tiedotteessa.

– Vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöönotto on ehdottomasti positiivinen kehityssuunta, mutta niiden hankkiminen edellyttää koko taloyhtiöltä myös uudenlaista, proaktiivista ajattelua kunnossapidon osalta.

Uusia järjestelmiä hankittaessa taloyhtiön tulee Kähkösen mukaan laatia tarkka huoltosuunnitelma. Myös eri toimijoiden, kuten taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän ja huoltoyhtiön vastuista tulee sopia etukäteen.

– Suosittelemme, että uuden lämmitysjärjestelmän hankintavaiheessa laaditaan yksityiskohtainen huoltosuunnitelma vastuineen. Myös huoltokustannukset tulisi budjetoida pitkäjänteisesti, jotta ne eivät tule myöhemmin ikävänä yllätyksenä yhtiökokouksessa, Kähkönen tiivistää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS