Yhdysvaltojen ilmavoimien seuraavan sukupolven ilmanhallintahävittäjästä 21. maaliskuuta 2025 julkaisemat kuvat olivat vain edustavia, eikä niiden ollut tarkoituskaan näyttää tarkasti, miltä kone todellisuudessa näyttää. Ilmavoimien ja teollisuuden edustajat paljastivat tämän Air & Space Forces Magazinelle. Ideana on pitää Yhdysvaltain vastustajat mahdollisimman pitkään tietämättöminä F-47-hävittäjän todellisesta luonteesta.
Kuvissa näkyi häivehävittäjän näköisen koneen nokka, ohjaamon kuomua, ei-liikuteltavilta näyttävät etusiivet eli canardit ja siipien johtoreunoja. Moottorin tai moottorien ilmaottoaukkoja ei kuvissa näy.
Vaikka monet ilmailuasiantuntijat ovat kirjoittaneet kuvien perusteella mittavia analyysejä, niihin kannattaa erään ilmavoimien edustajan mukaan suhtautua varauksella. Erityisesti analyyseissä on ihmetelty etusiipiä, joita on perinteisesti pidetty häiveominaisuuksia heikentävinä.
– Emme paljasta noissa kuvissa mitään. Teidän täytyy olla kärsivällisiä. Onko kuvissa yhdennäköisyyttä [oikean koneen kanssa]? Ehkä, hän sanoi.
Kun entiseltä Yhdysvaltain puolustusministeriön korkealta virkamieheltä kysyttiin F-47:n kuvien julkaisun yhteydessä epätavallisesta etusiipien ja siipien konfiguraatiosta, hän vastasi:
– Miksi oletatte, että kone näyttää juuri tuolta?
Nimettömien lähteiden mukaan ennen NGAD-hävittäjän julkaisua Boeingin taiteilijat tuottivat kuvia, jotka vääristivät joitakin koneen muotoja, ja ilmavoimat muutti kuvia vielä lisää. Boeingin Defense, Space and Security -liiketoiminta ei käytä verkkosivuillaan yhtään julkaistuista kuvista eikä myöskään käyttänyt niitä mediatiedotteessaan.
Entinen Pentagonin virkamies totesi, että häivekoneessa voi olla etusiivet, mutta ei sanonut, että ne olisivat F-47:ssä. Kiinan Chengdu J-20 -hävittäjässä, jonka ilmavoimat luonnehtii kuuluvan samaan luokkaan kuin Lockheed Martin F-22A Raptor, on etusiivet deltasiipien etupuolella. Niiden aiheuttamaa tutkaheijastusta täytyy kuitenkin hallita äärimmäisen tarkasti, jotta ne eivät lisää koneen näkyvyyttä tutkissa.
Yhdysvaltain ilmavoimilla on pitkä historia häivekoneiden kuvien pimittämisessä yleisöltä, kunnes koneet lentävät ensi kertaa julkisesti. Jopa silloin puolustushaara on saattanut edelleen jatkaa vain vääristeltyjen tai epäterävien kuvien näyttämistä, kuten Lockheed F-117 Nighthawk -rynnäkkökoneen kohdalla vielä vuonna 1988, vaikka kone oli otettu käyttöön jo viisi vuotta aikaisemmin ja ensilennosta oli seitsemän vuotta.