Etälääkärikeskus päätti kulkea vastavirtaan terveyspalveluiden hinnoittelussa. Henkilö tietokoneella. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

TS: Yksityislääkärille pääsee kahdeksan euron hinnalla

Lääkärit laskuttavat etävastaanotosta vain Kela-korvauksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi yksityinen lääkäriasema tarjoaa asiakkaille maksuttomia etävastaanottoja. Chat-vastaanotosta veloitetaan vain Kela-korvauksen verran eli kahdeksan euroa, eikä asiakkaan tarvitse hakea sitä itse. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Dokportin perustajat, helsinkiläiset lääkäri Anna Sipilä sekä diplomi-insinööri Juha Sipilä sanovat, että lääkärikeskuksen toiminta perustuu vahvasti vakioituun toimintamalliin. Hiiren klikkailu on minimoitu.

– Olemme tehneet kaikki toimenpiteet, että saisimme työkaluistamme mahdollisimman hyviä ja säästäisimme mahdollisimman paljon lääkärin aikaa. Uskomme, että varmaan sillä 8 eurollakin pärjätään, jos ei tarvitse käyttää kovin paljon rahaa asiakashankintaan.

Lääkäreitä keskukselle työskentelee kymmenkunta. Videovastaanotosta Kela-korvaus olisi 25 euroa, mutta tätä yritys ei tarjoa, sillä videoyhteys voi kärsiä teknisistä ongelmista ja viedä enemmän aikaa.

Kahta nettilääkäripalvelua ylläpitää myös lääkäri Petri Salo, entinen Salon ja Someron sote-aluepäällikkö. Saikkari-sivustollaan Salo esimerkiksi keskittyy sairauslomatodistusten myöntämiseen.

Salo pitää videovastaanottoa, josta hän perii Kelalta 25 euroa per potilas. Potilas itse ei maksa mitään. Salo arvioi, että 8 euron chat-vastaanotosta on vaikeaa saada taloudellisesti kannattavaa.

Dokportin Anna Sipilän mukaan kyse on asiakasvolyymin suuruudesta.

– Potilasmäärä on hyvin lääkärikohtaista, mutta kymmenen potilasta pystyy ihan varmasti hoitamaan tunnissa.

Kymmenen potilasta tunnissa tarkoittaa 80 euron tuntilaskutusta. Jos potilaita hoitaa  sillä tahdilla 7 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa, Kela-korvauksia kertyy neljässä viikossa 11200 euroa.

Moni arkinen sairaus ei Anna Sipilän mukaan vaadi lähivastaanottoa.

– On kertynyt osaamista siitä, mitä kannattaa tehdä etänä ja mitä ei, ja milloin hoito on turvallista. Perusterveydenhuollon kontakteja jos ajatellaan, niin 60–70 prosenttia potilaista voidaan hoitaa etänä ihan yleislääkärin osaamisella, hän sanoo.

Sen sijaan esimerkiksi pitkittynyttä korkeakuumeista flunssaa, jossa on keuhko-oireita, on vaikea hoitaa etänä.

TS:n jutun julkaisi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat.

Juttua muokattu 20.1.: Korjattu Juha Sipilän ammatti. Lisätty, että TS:n juttu on julkaistu myös SSS:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)