Foodoran ruokalähetti. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Uusi ruokailun trendi: Näitä annoksia tilataan nyt kotiin

Pizzan ja kebabin suosio on hieman laskenut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisten ruokailutottumukset monipuolistuivat viime vuonna, kertoo ruoan kuljetuspalvelu Foodora.

Vaikka pizza, hampurilaiset ja kebab pitävät pintansa, niiden tilaaminen on hieman vähentynyt. Nyt kuluttajat suosivat aasialaisia makuja, kuten vietnamilaista, intialaista, nepalilaista, korealaista sekä muita japanilaisia annoksia sushin ohella.

Foodoran mukaan varsinkin vietnamilainen ruoka on kiinnostanut erityisen paljon asiakkaita.

– Tämä on todella positiivista useille ravintoloilla ja se johtuu varmasti osittain kuluttajien tiedon lisääntymisestä erilaisia keittiöitä kohtaan. Halutaan testata jotain muuta, yllätytään positiivisesti, kertoo Foodoran ravintola-asiakkuuksista vastaava johtaja Heli Siljamäki tiedotteessa.

Myös meksikolainen ja Lähi-idän ruoka ovat kasvattaneet suosiotaan. Pikkukaupunkien grilliravintolat sekä erilaiset jälkiruoat ja herkut ovat myös olleet kysyttyjä.

Vähiten kuluttajia Foodoran mukaan kiinnostavat salaatit, pihviannokset, eurooppalainen ja kotimainen ruoka. Jo muutaman vuoden trendanneiden bowlien suosio on myös hiipumassa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)