Suomalaisten ruokailutottumukset monipuolistuivat viime vuonna, kertoo ruoan kuljetuspalvelu Foodora.
Vaikka pizza, hampurilaiset ja kebab pitävät pintansa, niiden tilaaminen on hieman vähentynyt. Nyt kuluttajat suosivat aasialaisia makuja, kuten vietnamilaista, intialaista, nepalilaista, korealaista sekä muita japanilaisia annoksia sushin ohella.
Foodoran mukaan varsinkin vietnamilainen ruoka on kiinnostanut erityisen paljon asiakkaita.
– Tämä on todella positiivista useille ravintoloilla ja se johtuu varmasti osittain kuluttajien tiedon lisääntymisestä erilaisia keittiöitä kohtaan. Halutaan testata jotain muuta, yllätytään positiivisesti, kertoo Foodoran ravintola-asiakkuuksista vastaava johtaja Heli Siljamäki tiedotteessa.
Myös meksikolainen ja Lähi-idän ruoka ovat kasvattaneet suosiotaan. Pikkukaupunkien grilliravintolat sekä erilaiset jälkiruoat ja herkut ovat myös olleet kysyttyjä.
Vähiten kuluttajia Foodoran mukaan kiinnostavat salaatit, pihviannokset, eurooppalainen ja kotimainen ruoka. Jo muutaman vuoden trendanneiden bowlien suosio on myös hiipumassa.