Yrittäjiä pääsi runsaasti valtuustoon sekä kunta- että aluevaaleissa: kuntien valtuutetuista 23 prosenttia on yrittäjiä ja aluevaltuutetuista 16 prosenttia.
Kunnissa eniten yrittäjävaltuutettuja on keskustalla. Aluevaltuustoissa keskusta ja kokoomus jakavat kärkipaikan yrittäjävaltuutettujen määrässä.
– Äänestäjät tietävät, että yrittäjät osaavat rakentaa elinvoimaa paikallisesti ja alueellisesti, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi tiedotteessa.

Kuntavaaleissa yrittäjien osuus, 23 prosenttia, on sama kuin vuonna 2021 pidetyissä kuntavaaleissa. Aluevaaleissa yrittäjävaltuutettujen osuus laski hieman edellisistä aluevaaleista 20 prosentista 16 prosenttiin.
– Yrittäjien osuus on merkittävä. Se on erinomainen asia, sillä kunnissa ja hyvinvointialueilla tehdään paljon päätöksiä, joilla voidaan rakentaa elinvoimaa ja markkinoiden toimivuutta, Mikael Pentikäinen arvioi.
– Kun yritykset voivat hyvin, kuntien talous on helpompi pitää hyvässä kunnossa ja myös verot kohtuullisina. Tässä asetelmassa yrittäjillä on paljon annettavaa, Pentikäinen huomauttaa.
Eniten yrittäjävaltuutettuja eri puolilla Suomea on keskustalla (744), toiseksi eniten kokoomuksella (542) ja kolmanneksi perussuomalaisilla (199).
– Vaalivoittaja SDP:lläkin on 120 yrittäjää valtuustoissa, mikä on merkittävä määrä, Pentikäinen muistuttaa.
Kun katsoo yrittäjien osuutta puolueiden valtuutetuista, yksi puolue nousee kirkkaasti yli muiden: Liike Nytin valtuutetusta hieman alle puolet (47 %) on yrittäjiä.
Toiseksi suurin yrittäjäosuus on kokoomuksen valtuustoryhmissä (34 %) ja kolmanneksi suurin puolueista perussuomalaisilla (31 %).