Kun länsi jo kehittää aktiivisesti kuudennen sukupolven hävittäjää, Venäjällä myönnetään, ettei heillä ole vielä edes kaavailtu sellaista konetta. Venäjän tiedeakatemian akateemikko ja valtion
ilmailujärjestelmien tutkimusinstituutin (GosNIIAS) tieteellinen johtaja Jevgenij Fedosov myönsi asian mielenkiintoisesti instituutin vuosijuhlakolumnissa Venäjän valtiolliselle uutistoimisto TASS:ille.
– Mietimme parhaillaan kuudennen sukupolven lentokoneen konseptia tehden kokeilevaa tutkimusta ja vaihtaen ajatuksia sotilasasiantuntijoiden kanssa. Sellaisen koneen pitäisi ilmestyä joskus ennen vuotta 2050, mutta meidän pitää ymmärtää jo nyt, millaisia tulevaisuuden sotilaalliset konfliktit ovat, hän kirjoittaa.
Samaan aikaan Yhdysvalloissa puolustusministeriö allekirjoittaa tulevana keväänä jo sopimuksen lentokonevalmistajan kanssa kuudennen sukupolven NGAD-hävittäjän (Next Generation Air Dominance) kehittämisestä, ja sen ensimmäinen demonstraatio teki ensilentonsa jo yli kolme vuotta sitten. NGAD:in voidaan odottaa tulevan käyttöön vuosikymmenen loppuun mennessä tai 2030-luvun alussa.
Euroopassa on kaksi kansainvälistä kuudennen sukupolven hävittäjäprojektia: Global Combat Air Program (GCAP) ja Future Combat Air System (FCAS). Britannian, Italian ja Japanin GCAP on pidemmällä kuin muun muassa roolijakoa koskevien riitojen hidastama Saksan, Ranskan ja Espanjan FCAS. GCAP-hävittäjän odotetaan tulevan käyttöön 2030-luvun puolivälissä ja FCAS:in ehkä viisi vuotta myöhemmin.
Kiinalla on myös konsepti kuudennen sukupolven hävittäjästä, joka esiteltiin vuonna 2022. Maan johdon tavoite on ohittaa Yhdysvallat tässä kilpailussa.
Vaikka Venäjällä vasta keskustellaan hävittäjän konseptista, se ei estä Fedosovia väittämästä, että kone voisi ilmestyä ennen vuotta 2050. Silti jo tällä väittämällä hän asemoi Venäjän parin
vuosikymmenen päähän kilpailijoista. Kun ottaa huomioon Venäjän viidennen sukupolven Su-57:n pitkään kestäneet kehitys- ja tuotannon aloittamisvaikeudet, joiden takia vuonna 2010 ensilentonsa tehnyt kone ei ole vieläkään valmis, saatetaan puhua vielä pidemmästä ajasta.