Ukrainan iskujen aiheuttamat kokonaisvahingot Venäjän energialaitoksille viimeisen puolen vuoden aikana ovat arviolta 650 miljoonaa euroa (59,4 miljardia ruplaa). Radio Liberty ja ukrainalainen projekti Frontelligence Insight päätyivät tähän tulokseen analysoituaan yli 100 satelliittikuvaa Ukrainan hyökkäysten tuloksista.
GeoConfirmed-projektin toimittamaan dataan perustuen journalistit ja aktivistit kokosivat tietokannan, joka sisältää hyökkäykset Venäjälle ja sen miehittämille alueille 1. syyskuuta 2024 – 12. helmikuuta 2025. Sen mukaan 76 prosenttia Ukrainan hyökkäyksistä onnistui – vaikka artikkeli ei täsmennä, viitataanko vain iskuihin energialaitoksia vastaan – kun taas 24 prosentissa hyökkäyksen tulos ei selviä tai Ukrainan osallisuus on mahdoton todistaa.
Suurin määrä onnistuneita hyökkäyksiä tehtiin marraskuussa 2024. Analysointijakson alussa hyökkäykset kohdistuivat useimmiten sotilaallisiin kohteisiin, varsinkin ampumatarvikevarastoihin, mutta alkoivat sitten siirtyä enenevässä määrin öljy- ja kaasuvarastoihin sekä öljynjalostamoihin.
Artikkelin laskelmien mukaan puolessa vuodessa Ukrainan droonit iskivät öljyvarastoihin 12 kertaa, öljynjalostamoihin yhdeksän kertaa, öljypumppaamoihin kahdesti ja kerran kaasuvarastoon. Yhteensä 50 öljysäiliötä tuhoutui ja 47 vahingoittui. Julkaisun haastattelemien asiantuntijoiden mukaan suurinta vahinkoa Venäjän taloudelle eivät kuitenkaan aiheuta iskut öljyvarikoille, vaan öljynjalostamoille ja kaasun prosessointilaitoksille, jotka ovat teknisesti monimutkaisempia ja kalliimpia rakennelmia.
Maaliskuisen Vladimir Putinin ja Donald Trumpin puhelinkeskustelun jälkeen ilmoitettiin, että Venäjän johtaja tuki Yhdysvaltain presidentin ajatusta siitä, että sodan osapuolet luopuisivat iskuista energiainfrastruktuuria vastaan 30 päiväksi. Kreml ja Venäjän puolustusministeriö vakuuttivat keskeyttäneensä iskut energialaitoksiin 18. maaliskuuta 2025 lähtien, kun taas Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi sopimuksen olleen voimassa 25. maaliskuuta lähtien. Venäjän iskut ovat kuitenkin jatkuneet.
Ukrainan iskukyky Venäjän energialaitoksia vastaan on Frontelligence Insightin asiantuntijoiden mukaan merkittävästi parantunut vuosista 2022–23. Jos sota jatkuu, Ukrainan iskujen määrä ja tehokkuus saattavat vielä kasvaa. Sen tuotannossa olevien kykyjen ja niiden käytön kehitys ei ole vielä saavuttanut huippuaan.
Samaan aikaan miehittämättömien järjestelmien kehitystä hidastaa Venäjän nopea sopeutuminen Ukrainan uusiin taktiikoihin sekä mahdollinen Yhdysvaltain tiedustelutiedon toimitusten päättyminen, mikä heikentäisi erityisesti kaukovaikuttamisen onnistumista.