Ukrainan sotilaita Bahmutin rintamalla. AFP / LEHTIKUVA / SERGEY SHESTAK

Venäläisten reservit näyttävät loppuneen – ”Todella huono uutinen heille”

Tutkija toteaa Ukrainan taktiikan toimivan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

King’s College Londonin sotatieteiden laitoksen tutkija, entinen Britannian asevoimien upseeri Mike Martin arvioi viestipalvelu X:ssä julkaisemassa sotakatsauksessaan, että Ukrainan vastahyökkäyksen perusstrategia ei ole kuukausien aikana muuttunut.

– Se on hyvän strategian merkki – kun se ei muutu kymmenen minuutin välein ja kun resurssit asetetaan sen taakse, mitä toivot saavuttavasi. Ota mallia, Venäjä, Martin kirjoittaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Martin itse kutsuisi vastahyökkäystä ennemmin hyökkäykseksi, sillä aloite on Ukrainan puolella.

Strategia itsessään on hyvin yksinkertainen. Sen tavoitteena on pitää Venäjän joukot levittäytyneenä laajalle ja kyvyttöminä vahvistamaan niitä.

– Se toimii. Venäjän reservit näyttävät loppuneen ja he siirtävät nyt yksiköitä etulinjan eri osista toisiin, Martin kirjoittaa.

– Tämä on todella huono uutinen heille.

Avainasemassa Venäjän joukkojen halkaisu kahtia

Strategia myös mahdollistaa Ukrainalle itselleen tasapainon eri rintamakohtien välillä. Se voi valita etenemispaikkansa kun selviää, missä eteneminen on edullisinta.

Avainasemassa ovat Martinin mukaan paikat Asovanmeren kohdalla, jotka mahdollistaisivat Venäjän joukkojen halkaisun kahtia.

– Muut rintamat ovat erittäin hyödyllisiä, koska ne pitävät venäläiset jumiutuneina. Otetaan esimerkiksi Bahmut – venäläiset eivät koskaan aio vetäytyä Bahmutista, sillä he menettivät siellä kymmeniä tuhansia sotilaita ja kertoivat kaikille, että se on äärimmäisen elintärkeää, Martin huomauttaa.

– Todellisuudessa Bahmut ei ollut elintärkeä.

”Asiat alkavat taas edetä”

Martinin mukaan Ukrainan luomat sillanpääasemat Hersonin lähellä ovat tärkeitä kahdesta syystä: ne luovat venäläisille enemmän ajateltavaa ja ukrainalaisille enemmän vaihtoehtoja.

– Mutta he kertoivat meille myös jotain venäläisistä – he ovat menettämässä kykynsä ​​tykistön vastaiskuihin. Kun ensimmäinen sillanpääasema perustettiin, se joutui Venäjän jatkuvan tykistötulen alle. Vähitellen ukrainalaiset ovat kuitenkin tuhonneet tuon tykistön, Martin avaa.

– Venäjällä on hankaluuksia tehokkaan tykistötulen ampumisessa, mikä yhdistettynä reservien puutteeseen ei ole hyvä asia. Tämä on se, mihin ukrainalaiset ovat pyrkineet, ja se saa minut ajattelemaan, että asiat alkavat taas edetä seuraavan kuukauden aikana, hän pohtii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS