Heinäkuussa venäläisyritysten ulkomailla olevat varat kasvoivat Venäjän keskuspankin mukaan 4,7 miljardilla dollarilla, ja ovat nyt 44,6 miljardia dollaria. Suurin osa tästä summasta selittyy pankin mukaan ”kansainvälisten maksunvälitysketjujen monimutkaisuudella”. Kokonaissumma on kasvanut vuodessa 108 prosenttia, 23,2 miljardia dollaria, joka on noin kymmenesosan Venäjän viennin liikevaihdosta tammi–heinäkuussa (239 miljardia dollaria).
Tällä hetkellä kiinalaispankit palauttavat venäläisen talouslehti Kommersantin mukaan noin 80 prosenttia venäläisyhtiöiden tekemistä juanin siirroista. Kiinan ja Venäjän rajalla sijaitsevat kiinalaispankit, jotka ovat olleet viimeisiä maksuväyliä, ovat rajoittaneet ruplien vaihtamista juaneiksi. Yhteistyötä tehnyt kiinalainen VTB Shanghai joutui heinäkuussa Yhdysvaltojen pakotteiden alaiseksi ja oli siksi pakotettu lopettamaan myös vaihdon.
Venäjän yritysten ja kansalaisten viimeinen rahaliikenteen ikkuna maailmalle, itävaltalainen Raiffeisenbank, lopettaa valuuttamaksut ulkomaille alkaen 30. elokuuta 2024 kello 16 Moskovan aikaa. Rajoitus johtuu Euroopan keskuspankin antamasta määräyksestä pankin emoyhtiölle RBI Groupille. Pankki voi joutua sulkemaan vielä muitakin palvelujaan Venäjällä.
Raiffeisenbank, joka on ilmoittanut poistuvansa Venäjältä heti sodan päättymisen jälkeen, on joutunut lainsäätäjien ja virkamiesten voimakkaiden painostustoimien kohteeksi. Euroopan keskuspankki vaatii sitä kaikin keinoin vähentämään liiketoimiaan Venäjällä, ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan epäillen pankkia pakotteiden rikkomisesta.
Pankkia on määrätty vähentämään venäläisasiakkaiden rahansiirtoja ja lainoja 35 prosenttiin vuoden 2023 kolmannesta neljänneksestä vuoden 2026 loppuun mennessä. Pankin palkkio dollarivaluutalla tehdyistä rahansiirroista asiakkaan tilille muista pankeista nostettiin 50 prosenttiin ollen minimissään 1 000 dollaria, mutta ei kuitenkaan enempää kuin siirrettävä summa. Maksimipalkkio on 10 000 dollaria.