Ruoan hintataso on jäänyt noin 20 prosenttia vuoden 2022 talvea korkeammaksi, vaikka inflaatio on laantunut, Yle kertoo.
Huipputasosta eli maaliskuusta 2023 on tultu kuitenkin alas päin parin prosentin verran.
Eniten viimeisen vuoden aikana ovat kallistuneet oliiviöljy (24,3 %), suklaa (20,2 %) ja kahvi (18,7 %). Hinnat ovat laskeneet puolestaan eniten kaaleissa (-6,6 %) ja muissa vihanneksissa (-4,8 %).
Joulun konvehtirasia on siis viime vuotta selvästi kalliimpi. Sen sijaan kinkun ja lohen joulupöytään saa vähän viime vuotta edullisemmin.
Ruoan hintaan on tullut selvä tasokorotus, sanoo tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg Pellervon taloustutkimuksesta. Tasokorotus myös jäänee pysyväksi.