Tippikeräyspurkki ravintolan tiskillä Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yle: Uusi tapa yleistyy ravintoloissa

Käteisen rahan väheneminen näkyy myös tippaamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhä useammassa ravintolassa voi jättää tippiä eli palvelurahaa maksukortilla. Asiasta kertoo Yle.

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in matkailu- ja ravintola-alan sopimusasiantuntijan Raimo Hoikkalan mukaan ravintoloissa ovat yleistyneet maksupäätteet, jotka mahdollistavat erillisen tipin antamisen.

Kahden tamperelaisravintolan osakas Eero Koiranen kertoo, että kortilla tippaaminen tehtiin mahdolliseksi asiakkaiden toiveesta. Aiemmin osa asiakkaista olisi halunnut jättää henkilökunnalle tippiä, mutta käteisen rahan puuttuessa se ei ollut mahdollista.

Tipin jako ja käyttö jäävät työntekijöiden päätettäväksi. Verotuksen ja kirjanpidon kannalta korttitipit ovat helpompia, sillä maksupääte erittelee tipin erikseen ravintolan muista tuloista.

Etenkin ulkomailla tipin antaminen ravintolan henkilökunnalle on yleistä. Suomessa ilmiö ei ole yhtä yleinen ja tipin antaminen onkin aina vapaaehtoista. Tipistä kieltäytymistä ei myöskään tarvitse hävetä.

– Jos maksupäätteellä kysytään tippiä, on enemmän kuin fine [oikein, hyväksyttyä] kieltäytyä, Koiranen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)