Ay-johtaja varoittaa Yrittäjien jäseniä: Vuoronne tulee kyllä

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen syyttää Suomen Yrittäjiä ajojahdista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sosiaalisessa mediassa on hämmästelty muutamien ammattiliitojen julistamaa ylityökieltoa, hämmästely on ymmärrettävää. Tätä tilannetta ei olisi syntynyt ilman @suomenyrittajat ja heidän toimitusjohtajan @jmpentikainen ajojahtia ay-liikettä kohtaan yhdessä PM @juhasipila kanssa, Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja Turja Lehtonen tviittaa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiistää Lehtosen väitteen. Hänen mukaansa käynnissä on armoton ”jahti kasvun puolesta, jotta lapsillammekin olisi töitä ja hyvä isänmaa”.

– Tätä vastaan on joutavaa kehitellä poliittisia lakkoja, Pentikäinen tviittaa.

Teollisuusliiton Turja Lehtoselta kysytään kommenttiketjussa, miksi yrityksiä pitää rangaista ja ”miksei ay-liike kohdista toimiaan Suomen Yrittäjiä vastaan, kun ovat onnistuneet paremmin vakuuttamaan hallituksen siitä, että lisää työpaikkoja on parempi juttu kuin lisää pääluottamusmiehiä”.

– Malttia, vaihe kerrallaan, SY jäsenten vuoro tulee kyllä, Lehtonen uhkaa.

Keskustelijat ihmettelevät, mikä tässä on ay-liikkeen yleishyödyllisyyttä. Lehtoselle huomautetaan, että hän vaikuttaa pitävän Suomen Yrittäjiä työmarkkinaosapuolena. Lehtonen kuitenkin kiistää väitteen.

– Poliittisten mielenilmaisun kohteeksi osuu varmasti SY jäsenyrityksiä, onhan SY tämän lain suurin ja miltei ainut lobbari, hän toteaa.

Mikael Pentikäisen mielestä Turja Lehtosen puheet kertovat paljon.

– Tässä poliittisessa operaatiossa ei ole kyse irtisanomissuojasta vaan ay-liikkeen vallasta. Halutaan nostaa voimia, jotka pönkittävät ay-(yli)valtaa, ja vastustaa voimia, jotka ajavat muutosta, Pentikäinen sanoo.

Turja Lehtonen myöntää, että ylityökiellossa on kyse”juridisesti poliittisesta mielenilmauksesta”.

– Tämä ei ole politikointia vaan jäsentemme ja siinä sivussa kaikkien palkansaajien edunvalvontaa. Puolueet tekee politiikkaa, hän kuitenkin jatkaa.

Mikael Pentikäinen vastaa tämän poliittisen työtaistelun olevan nimenomaan hyvä esimerkki siitä, miten ammattiliitot tekevät politiikkaa.

– Työrauhalla ei ole mitään väliä, kun vaalit lähestyvät ja halutaan hämminkiä luomalla nostaa omia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)