Keskusta on edelleen suurin puolue 22,4 prosentin kannatuksella, vaikka sen suosio onkin laskenut 0,6 prosenttiyksikköä edellisestä viime vuoden joulukuussa tehdystä vastaavasta mittauksesta. Myös perussuomalaisten ja SDP:n kannatukset ovat hieman laskeneet joulukuusta. Perussuomalaisten kannatus oli mittauksessa 17 prosenttia ja SDP:n 16,2.
Vihreille mitattiin 8,5 prosentin, vasemmistoliitolle 7,6, RKP:lle 4,2 ja kristillisdemokraateille 3,5 prosentin kannatus.
Kaikki muutokset mahtuvat virhemarginaaliin.
Puoluekannastaan epätietoisten määrä on noussut peräti 36 prosenttiin, kun vielä vuosi sitten epätietoisia oli alle 30 prosenttia.
Erityisen paljon epätietoisia oli SDP:tä aiemmin äänestäneiden joukossa.
Puoluetta runsas vuosi sitten kuntavaaleissa äänestäneistä peräti neljäsosa ei enää tiedä, ketä äänestää. Esimerkiksi kokoomusta äänestäneistä epävarmoihin kuuluu alle viidennes.
Vaalitutkija Jussi Westinen Åbo Akademista näkee heiluntaa demareiden linjassa. Kuntavaaleissa puolue kampanjoi pakkoliitoksia vastaan, nyt se on hallituksessa mahdollistamassa niitä.
– Muissakin kysymyksissä on ollut soutamista ja huopaamista, hän sanoo HS:lle.
Ristiriitaisia viestejä Westinen tosin näkee myös kokoomuksessa. Jyrki Katainen ajaa sitkeästi kuntaliitoksia, vaikka kentällä ja kehyskunnissa niitä oma väki vastustaa. Sama tilanne on toki Jutta Urpilaisella ja SDP:n kentällä.
Yksi syy paisuneeseen en osaa sanoa -joukkoon voi olla SDP:ssä parhaillaan käytävä puheenjohtajakilpa. Mahdolliset demarikannattajat eivät nyt tiedä, onko ääni SDP:lle ääni Jutta Urpilaisen vai Antti Rinteen linjalle.