Hyökkäyssukellusvene ilmestyi Etelä-Kiinan merelle

Operaatiollaan Ranska haluaa muistuttaa jatkuvasta sotilaallisesta läsnäolostaan kasvavien jännitteiden leimaamalla alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan merivoimien ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene Émeraude on siirtynyt strategisesti tärkeälle Etelä-Kiinan merelle.

Puolustusministeri Florence Parly luonnehtii Émerauden läsnäoloa alueella säkenöiväksi osoitukseksi Ranskan laivaston kyvystä toteuttaa pitkäkestoisia operaatioita kaukana emämaasta yhdessä Yhdysvaltain, Japanin ja Australian asevoimien kanssa, raportoi Ranskan valtiollinen tv-yhtiö France 24.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Émerauden kerrotaan yhdessä tukialuksensa tehneen noin 15 000 kilometrin purjehduksen osana syyskuussa 2020 alkanutta operaatio Mariannea, jonka puitteissa Ranska signaloi jatkuvaa sotilaallista läsnäoloaan Intian valtameren ja Tyynenmeren vesillä.

– Aasian merialueiden yhä tukehtuneemmassa geopoliittisessa tilanteessa, jossa jännitteitä on sekä Kiinan ja Yhdysvaltojen että Pekingin ja Canberran välillä, Ranska haluaa muistuttaa, että sillä on alueella myös omia etuja valvottavanaan, Ranskan kansainvälisten ja strategisten suhteiden tutkimuslaitoksen (Iris) tutkimusjohtaja Jean-Vincent Brisset taustoittaa France 24:lle.

Ranskalla on vuodesta 2019 alkaen ollut virallinen Intian valtameren ja Tyynenmeren alueen puolustusta koskeva doktriini, joka viittaa muun muassa 1,5 miljoonaan Djiboutin ja Ranskan Polynesian välillä elävään ranskalaistaustaiseen asukkaaseen.

– Kansainvälisten diplomaattisuhteiden kontekstissa [hyökkäyssukellusveneen lähettäminen alueelle] on Ranskan tapa viestittää, ettei se pelkää Kiinan voimaa, Brisset toteaa.

       

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS