Jan Vapaavuoresta Euroopan investointipankin uusi varapääjohtaja

Jan Vapaavuori on nimitetty Euroopan investointipankin (EIP) varapääjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jan Vapaavuori aloittaa tehtävässään tänään tiistaina itävaltalaisen Wilhelm Moltererin seuraajana.

Vapaavuoren nimitti virkaan EIP:n valtuusto Suomen valtiovarainministerin esityksestä. Valintaa tuki myös jäsenmaiden ryhmittymä, johon kuuluvat Suomen lisäksi Itävalta, Viro, Latvia, Liettua ja Ruotsi.

Pankin hallituksessa Vapaavuori valvoo EIP:n toimintaa Tanskassa, Virossa, Suomessa, Latviassa, Liettuassa ja Ruotsissa sekä useissa Euroopan unionin ulkopuolisissa maissa. Lisäksi hän vastaa horisontaalisista asioista, kuten neuvontapalveluista ja yritysten yhteiskuntavastuusta.

Ennen valintaansa EIP:n varapääjohtajaksi Vapaavuori toimi Suomen elinkeinoministerinä. Elinkeinoministerinä hän toimi samalla EIP:n valtuuston jäsenenä. Vuosina 2007−2011 hän toimi Suomen asuntoministerinä ja pohjoismaisen yhteistyön ministerinä. Vapaavuori on ollut kansanedustaja vuodesta 2003. Koulutukseltaan Vapaavuori on oikeustieteen kandidaatti Helsingin yliopistossa.

EIP on pitkäaikaisia lainoja myöntävä Euroopan unionin rahoituslaitos, jonka osakkeenomistajia ovat EU:n 28 jäsenvaltiota. Kasvun ja työllisyyden tukeminen on pankin tärkeimpiä tehtäviä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)