FFP2-maski on tavallista kirurgista maskia tehokkaampi koronavirustartunnalta suojautumisessa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Lääkäri vetoaa: On aika siirtyä parempiin maskeihin

Omikronmuunnoksen kyky läpäistä rokotesuoja on herättänyt huolta terveydenhuollon henkilöstön suojasta koronatartuntoja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yleislääketieteen erikoislääkäri Sanna Stålnacke kummastelee Twitterissä sitä, että valtaosa terveydenhuollon parissa työskentelevistä käyttää normaaleja kirurgisia maskeja. Hänen mukaansa täytyy selvittää, onko syytä vaihtaa tehokkaampiin FFP2-maskeihin.

– Omikronin levitessä on kova huoli terveydenhuoltohenkilöstön tartunnoista. Tällä hetkellä työskentelemme pääosin kirurgisilla maskeilla muun muassa terveysasemilla, toki monilla on jo kolme rokotetta. Olisiko kuitenkin syytä vaihtaa nyt mahdollisimman laajasti FFP2-maskeihin, Stålnacke kysyy.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Tehokkaammilla maskeilla voitaisiin vähentää henkilökunnan sairastumisia, mikä parantaisi henkilöstön riittävyyttä.

– Täten voisimme kenties turvata henkilöstön riittävyyttä paremmin lomien ajan, lääkäri sanoo.

Koronaviruksen omikronmuunnoksen on todettu tarttuvan täyden rokotussarjan saaneihin paljon aikaisempia muunnoksia helpommin. Sen vuoksi terveydenhuollon parissa on herännyt huoli henkilöstön riittämisestä etenkin joulun loma-aikoina, jos koronavirustartuntojen määrä terveydenhuollon henkilöstön parissa kasvaa.

FFP2-maski on huomattavasti kirurgista maskia tehokkaampi koronavirukselta suojautumisessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS