Monet edistykselliset ryhmät ovat Michael Shellenbergerin mukaan käyttäneet tätä toisen maailmansodan propagandakuvaa niittaaja-Rosiesta. Aiemmin siinä on lukenut “We Can Do It!”.

”Minä en ole edistyksellinen”

Aktivistin mukaan uudella vasemmistolla on vain tuhon ja kumouksen viesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalainen demokraattikirjailija ja pitkän linjan ympäristöaktivisti Michael Shellenberger irtisanoutuu kirjoituksessaan Why I Am Not A Progressive edistyksellisyydestä, tai edistysmielisyydestä, johon hän sanoo identifoituneensa koko aikuisikänsä.

– Nyt sanoma tämän päivän kaikkiin suuriin kysymyksiin viestiin edistyksellisiltä on: ”Ei, et voi”. Ei: köyhät maat kuten Bangladesh eivät voi sopeutua ilmastonmuutokseen vaurastumalla, edistykselliset inttävät; mieluummin rikkaiden maiden on tultava köyhiksi. Ei: emme voi estää järkyttävää huumekuolemia määrää USA:ssa – vuoden 2000 17000:sta vuoden 2020 93000:een – auttamalla ihmisiä riippuvuudesta; mieluummin meidän on sen sijaan tarjottava turvallisia ruiskupaikkoja ja turvallisia nukkumispaikkoja kantakaupungin lähiöissä, joissa kodittomat narkkarit voivat käyttää fentanyyliä, heroiinia ja metamfetamiinia turvallisesti, Michael Shellenberger kirjoittaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

– Edistykselliset saarnaavat tänään, että olemme tuomittuja ilmestyskirjaan, systeemirasismiin & kodittomuuteen. Siksi minä en ole edistyksellinen.

Shellenberger kertoi juuri väitelleensä televisiossa ilmastotieteilijän kanssa ja todenneensa, että joka neljäs brittilapsi näkee painajaisia ilmastonmuutoksesta. Tieteilijä sanoi olevansa optimisti, mutta ”vain tunteja aiemmin hän oli todennut Guardianille että olemme ”toivottoman valmistautumattomia” sään ääritapahtumiin”. Tämä siitä huolimatta, että luonnonilmiöihin kuolemat ovat alemmalla tasolla kuin koskaan historiassa.

– He ovat uhri-ideologian otteessa. Sitä kuvaavat turvallisuususko (safetyism), opittu avuttomuus ja voimattomuus.

Hänen mukaansa ilmiö ei ole sinänsä uusi, sillä 1960-luvulta lähtien ”uusi vasemmisto” on väittänyt ettei ongelmia voi korjata kumoamatta rasistinen, seksistinen ja kapitalistinen järjestelmä.

Viime aikoihin asti Shellenbergerin mukaan on kuitenkin ollut myös ”yes we can” -optimismi sen kanssa rinnakkain. Nyt se on hänen mukaansa mennyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS