Saksan hallitus voimaton koronan edessä

Laajat itsemääräämisoikeudet omaavilla osavaltioilla on valta päättää rajoituksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan hallitus on voimaton koronaviruksen edessä eikä voi yksipuolisesti panna toimeen rajoituksia ja ennaltaehkäiseviä toimia, kertoo Der Spiegel.

Saksassa käydään parhaillaan keskustelua siitä, rajoittaako federalismi koronaviruksen tehokasta torjuntaa. Saksan osavaltioilla on laajat itsemääräämisoikeudet.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Saksan tartuntalaki säätelee liittovaltion, osavaltioiden ja paikallisviranomaisten välistä toimivaltaa.

Lain mukaan osavaltio- ja paikallistason terveysviranomaisilla on valta päättää karanteeneista, suurien tapahtumien perumisesta sekä koulujen ja päiväkotien sulkemisesta.

Saksan liittohallituksen tehtävänä on pandemiatapauksissa koordinoida ja edistää mahdollisimman yhdenmukaista menettelytapaa koko liittotasavallan alueella ja laatia suosituksia osavaltioille.

Toisin sanoen liittohallitus voi antaa neuvoja ja niputtaa tietoja. Ei paljon muuta. Ranska on kieltänyt yli 5[nbsp]000 ihmisen kokoontumiset. Sveitsi on puolestaan kieltänyt yli 1[nbsp]000 ihmisen kokoontumiset.

Esimerkiksi Berliinissä ja Hessenissä halutaan toimia itsenäisesti ja karsastetaan liittovaltiotason suosituksia ja sääntelyä.

Saksan terveysministeri Jens Spahn (CDU) varoitti maanantaina asiantuntijoiden tukemana koronaviruksen leviämisestä. Hän kehotti erityisesti perumaan tapahtumat, joihin osallistuu yli 1[nbsp]000 ihmistä.

Spahn ja asiantuntijat totesivat samassa lehdistötilaisuudessa, että todennäköisesti 60-70 prosenttia saksalaisista sairastuu virukseen.

Saksassa on vahvistettu ainakin 1 296 koronatapausta. Nordrhein-Westfalenin osavaltio on määritelty epidemia-alueeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Työllisyys

Rakennusalalla uskotaan nousuun

YTK-kassan jäsenkyselyssä vastaajat arvioivat työtilanteensa kehitystä seuraavan puolen vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS