Saksassa pohditaan minimipalkasta luopumista – syynä pakolaiset

Saksalaispoliitikot ehdottavat minimipalkkalainsäädännön muuttamista turvapaikanhakijoiden työllistämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan apulaisvaltiovarainministeri Jens Spahn ehdottaa yhdessä Saksi-Anhaltin osavaltion pääministerin Reiner Haseloffin kanssa Die Weltin haastattelussa muutoksia minimipalkkalainsäädäntöön.

Spahn ja Haseloff ovat liittokansleri Angela Merkelin CDU-puolueen jäseniä. Heidän mukaansa maahan tulevat suuret turvapaikanhakijamäärät vaativat työmarkkinoilta erityistoimenpiteitä ja joustoja.

”Minimipalkkavaatimusta ei tulisi soveltaa lähtötason työpaikkoihin tai työharjoitteluun”, Reiner Haseloff toteaa.

Spahn korostaa, että myös yrityksillä on vastuu kannettavanaan pakolaiskriisistä. Hänen mukaansa maahan jääville pakolaisille on tarjottava harjoittelupaikkoja ja koulutusta työhön.

Spahn ja Haseloff ovat sitä mieltä, että minimipalkasta luopuminen joissain tapauksissa voisi helpottaa työllistymistä niiden kohdalla, joilla ei ole riittävää pätevyyttä useimpiin työtehtäviin.

Saksassa on sovellettu tämän vuoden alusta 8,5 euron minimituntipalkkaa. Minimipalkan käyttöön ottaminen oli ehtona sille, että sosiaalidemokraatit suostuivat hallituskoalitioon Merkelin CDU:n kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)