Ruokakaupat ovat vuoden 2018 tammikuusta lähtien saaneet myydä niin sanottuja vahvoja oluita, siidereitä ja lonkeroita, joiden alkoholipitoisuus on enintään 5,5 prosenttia.
Ennen lakimuutosta arveltiin, että vahvojen alkoholijuomien, erityisesti oluen, kulutus nousisi huomattavasti. Kauhukuvat eivät kuitenkaan toteutuneet.
Turun Kupittaan K-Citymarketin kauppiaan Hannu Aaltosen mukaan lakiuudistus on sen sijaan näkynyt etenkin kauppojen valikoiman laajentumisena.
Ennen uudistusta vahvat oluet jouduttiin laimentamaan myyntiä varten. Kolmosoluet ovat syntyessään vahvuudeltaan 4,9–5,5 prosenttia.
– Panimo-osasto on noussut myynniltään kaupan toiseksi suurimmaksi osastoksi. Vielä kun saatais viinit kauppoihin, niin olisi hyvä juttu, Aaltonen toteaa Twitterissä.
Kauppiaalta kysytään, aiheuttaako valtavan osaston ylläpitäminen kaupalle hävikkiä.
– Hävikki ei ole ongelma. Kupittaalla käy 80[nbsp]000 – 100[nbsp]000 asiakasta viikottain, joten pystymme myymään ”hännät” pois kätevästi etuoven kautta, Aaltonen vastaa.
K-Citymarket Kupittaa on Suomen toiseksi suurin ruokakauppa. Suurimman ruokakaupan titteliä kantaa Helsingin Kannelmäessä sijaitseva Prisma Kaari.
Panimo-osasto on noussut myynniltään kaupan toiseksi suurimmaksi osastoksi. Vielä kun saatais viinit kauppoihin, niin olisi hyvä juttu. pic.twitter.com/hB9CG6T7of
— Hannu Aaltonen (@AaltonenHannu) October 10, 2021
Vahvempien oluiden vapautumisen piti johtaa siihen, että ihmiset siirtyvät joukoittain bulkkinelosen juojiksi ja valikoimat yksipuolistuvat. Väitän, että tällaista olutvalikoimaa, kuin Aaltosen kaupassa, ei löydy yhdestäkään Alkosta. https://t.co/rscTgBdo9a
— Antti Vesala
(@anttivesala) October 10, 2021