Verohallinnon ohjeen mukaan seteleillä voi ostaa myös täytettyjä patonkeja ja salaatteja. Sen sijaan einesten, alkoholin, tupakan ja elintarvikkeiden ostaminen ei ole mahdollista.
Verohallinnon viime vuonna antaman ohjeen mukaan työntekijä on voitava tunnistaa lounasseteliä käytettäessä. Työnantaja tai maksuvälineen tarjoaja voi merkitä seteliin työntekijän nimen, mutta työntekijä voidaan yksilöidä myös setelin numerosarjan perusteella.
Lounasseteleillä maksetaan päivittäin yli 90 000 ateriaa. Seteli on tarkoitettu työaikana tapahtuvan ruokailun maksuvälineeksi. Maksamista ei kuitenkaan ole rajoitettu pelkkään lounasaikaan, sillä työajat ovat kirjavia. Lounassetelistä ei saa vaihtorahaa.
Työnantajan järjestämää ruokailua tuetaan arvostamalla lounasetu verotuksessa sen todellista arvoa alemmaksi. Lounassetelin verotusarvo on 75 prosenttia sen nimellisarvosta, mikä 10 euron arvoisen setelin kohdalla tarkoittaa noin 7,5 euroa. Veroedun saa vain yhdestä lounassetelistä kutakin todellista työssäolopäivää kohden.
Maksukortilla tiettyjä ehtoja
Jotta ravintoetu voidaan myös maksukortilla maksaessa arvostaa 75 prosenttiin, kortin täytyy täyttää tiettyjä ehtoja. Maksukortille voidaan ladata saldoa enintään luontaisetupäätöksen päiväkohtainen enimmäismäärä.
Maksimimäärä saldoa kuukaudessa on 10 euroa kerrottuna kuukauden kotimaan työpäivillä. Jos kuukaudessa on esimerkiksi 20 työpäivää, kuukauden saldo voi olla enintään 200 euroa. Maksukortilla täytyy olla myös maksukohtainen minimi- ja maksimiveloitus, jota suurempaa tai pienempää määrää ei voi kortilla maksaa.
Luontoisetupäätöksen mukainen maksimi voi olla enintään 10 euroa ja minimi vähintään 6,10 euroa.
Veronmaksajat
www.veronmaksajat.fi